Rentoutus ja venyttely Shindo

Menetelmän lähtökohtana on Kazuko Kuratomin kehittelemät kuusi perusvenytystä sekä niitä tehostavia ja pehmentäviä variaatioita käyttävä meridiaanivenytystekniikka. Harjoitusten ja hengityksen avulla voit rentoutua ja päästää irti kehon & mielen jännityksistä; keskittyä kuuntelemaan itseäsi. Shindo auttaa myös löytämään omaa tasapainoa ja keskilinjaa. Venyttelytunneilla ikään kuin istahdetaan oman kehon ääreen kysymään, mitä sille kuuluu. Syvä hengitys ja rauhalliset venytykset auttavat päästämään irti stressistä, kehää kiertävistä tunteista ja vapauttavat tähän hetkeen. Shindo sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

 

Sidekudoksia hoitava YIN-jooga

Yin-jooga on rauhallinen pitkäkestoisista asanoista koostuva tunti. Teemme liikkeet mahdollisimman vähällä lihasvoimalla, kehon oman painoa apuna käyttäen. Harjoituksessa aktivoidaan sidekudosten aineenvaihduntaa, uusiutumista ja energian saantia. Yin parantaa myös energiankiertoa kehossa. Tunti sopii erinomaisesti aloittelijoille. Harjoituksesta hyötyvät myös aktiiviliikkujat; Yin-tunti sopii tasapainottamaan heidän muuta harjoittelua.

 

Seasonal YIN-jooga

Seasonal Yin tunnit perustuvat Kiinalaisen ”5 elementin teoria” kalenteriin; eri vuodenaikoina harjoitus painottuu tiettyihin meridiaaneihin. Jokainen jakso on useamman kuukauden mittainen ja silloin aina keskitytään kyseisen ajanjakson meridiaaniparien harjoituksiin. Tunnit ovat samanlaisia rakenteeltaan ja kestoltaan kuin perinteiset Yin-jooga tunnit, painopiste harjoituksissa on vain erilainen. Tunti sopii erinomaisesti aloittelijoille.

 

Hengitys ja Liike

Tunti keskittyy hengitykseen ja sen yhdistämiseen liikkeeseen. Hengityksen avulla teemme liikkeet sekä tunnemme ilman vaikutuksen harjoituksessa. Hengitys antaa voimaa sekä tukea asanoihin ja tekee harjoituksesta itsessään meditatiivisen. Syvää keskittymistä ja vahvan lempeää liikettä omassa rytmissäsi. Syviin selkä- ja vatsalihaksiin keskittyvä harjoitus. Tunti sopii kaikille ja erityisesti niille, jotka haluavat oppia hyödyntämään hengitystä liikkumisessa ja saada vahvan coren.

 

Dynamo; fyysinen Hatha jooga

Dynamo tunti koostuu Hatha joogassa tutuista asanoista. Tuntien painopiste vaihtelee; välillä teemme jonkin asanan ympärille harjoituksen tai välillä harjoitus voi olla vinyasa tyyppinen harjoitus tai yin ja yang harjoitus. Tunti koostuu lämmittelevistä ja dynaamisista asanoista, jotka kehittävät vartalon liikkuvuutta ja tasapainoa. Tunnin lopussa on rauhallisempia lattia-asanoita ja loppurentoutus. Harjoitus on virkistävä, vahvistava ja tasapainottava. Tunti sopii hieman liikuntaa harrastaneille tai jo joskus jooganneille.

 

Yin & Yang

Tunti alkaa dynaamisilla Yang-asanoilla ja harjoituksessa edetään kohti rauhallisimpia Yin asanoita. Hengitys yhdistyy harjoituksessa voimaa antavaksi Yang harjoituksessa sekä rentouttavaksi Yin-asanoissa. Hieno yhdistelmä lämmittävää ja voimistavaa dynaamista harjoitusta ja syvälle menevästä pitkäkestoisesta asanoista. Tunti sopii hieman liikuntaa harrastaneille tai jo joskus jooganneille.

 

Oma tunti

Kaveriporukka, työporukka, koulutustapahtuma, polttarit…
Mitä vain keksitkin!

Tai jos vain haluat henkilökohtaisempaa ohjausta pienemmässä ryhmässä tai yksityisesti. Voit myös työnantajana tilata kauttamme hyvinvointia työyhteisöönne. Suunnittelemme räätälöityjä tunteja asiakkaidemme toiveiden mukaan. Kerro meille toiveistasi, niin me teen sinulle tarjouksen!

OHJAAJA

Susanna Valtonen, hyvinvointihuone Hehkun perustaja, joogaohjaaja (RYT 300), TFY ravintovalmentaja, Shindo-ohjaaja

Olen aloittanut joogan teini-ikäisenä ja siitä asti jooga on ollut elämässäni mukana aina tavalla tai toisella. Kouluttauduin Hatha-joogaohjaajaksi 2014 Tiina Partsin opissa. Olen sittemmin syventänyt tietämystäni Yin -joogasta Joe Barnetin ja Petri Linnankiven sekä Seasonal Yin-joogasta Clare Gatesin koulutuksissa.
Shindo ohjaajaksi valmistuin 2017 ja koenkin että Shindo ja jooga täydentävät toisiaan täydellisesti. Mielestäni lempeiden harjoitteiden tekeminen auttaa kehoa pysymään toiminta- ja vastustuskykyisenä sekä auttaa jaksamaan arjen paineissa stressiä alentaen. Myös oman kehon tunteminen ja hengityksen yhdistäminen harjoituksiin tuo rauhaa ja sisäistä vahvuutta, jota me kaikki tarvitsemme. Hyvä olo, jota itse olen saanut kokea joogan ja shindon parissa; haluan jakaa tämän tuntemuksen kaikille muillekin.